RSSTë gjitha Entries tagged Me: "Shadi Hamid"

STRATEGJITË PËR Angazhimi ISLAMI POLITIK

STRATEGJITË PËR Angazhimi ISLAMI POLITIK

Political Islam is the single most active political force in the Middle East today. Its future is intimately tied to that of the region. If the United States and the European Union are committed to supporting political reform in the region.

Dilema islamike Amerikës Zgjidhja e: Mësime nga Azia Jugore dhe Juglindore

Dilema islamike Amerikës Zgjidhja e: Mësime nga Azia Jugore dhe Juglindore

SHBA. përpjekjet për të promovuar demokracinë në Lindjen e Mesme kanë kohë që janë paralizuar nga "dilemë islamike": në teori, ne duam demokraci, por, në praktikë, frikë se partitë islamike do të jenë përfituesit kryesor të çdo hapjes politike.

Engaging Political Islam to Promote Democracy

Engaging Political Islam to Promote Democracy

Since the attacks of September 11, 2001, Americans have struggled toarticulate an overarching, long-term strategy for fighting religious extremism and terror in the Middle East.

Ndajë Veil

Ndajë Veil

Tani ka kohë për të heqin dorë mbështetjen e demokracisë në botën muslimane. Por për ta bërë këtë, Shtetet e Bashkuara duhet të përqafojnë moderuar islamike.

Dilema islamike Amerikës Zgjidhja e

Dilema islamike Amerikës Zgjidhja e

Mësime nga Azia Jugore dhe Juglindore

Get Adobe Flash player