RSSTë gjitha Entries tagged Me: "Malajzi"

Islam and the Making of State Power

Islam and the Making of State Power

Në 1979 General Muhammad Zia ul-Haq, the military ruler of Pakistan, declared that Pakistan would become an Islamic state. Islamic values and norms would serve as the foundation of national identity, law, economy, and social relations, and would inspire all policy making.

Dilema islamike Amerikës Zgjidhja e: Mësime nga Azia Jugore dhe Juglindore

Dilema islamike Amerikës Zgjidhja e: Mësime nga Azia Jugore dhe Juglindore

SHBA. përpjekjet për të promovuar demokracinë në Lindjen e Mesme kanë kohë që janë paralizuar nga "dilemë islamike": në teori, ne duam demokraci, por, në praktikë, frikë se partitë islamike do të jenë përfituesit kryesor të çdo hapjes politike.

POLICY AND PRACTICE NOTES

POLICY AND PRACTICE NOTES

Today, virtually every government wants to be seen as a democracy, but many resist allowing the basic human rights that would make democracy meaningful because that might jeopardize their grasp on power.

Vlerësimi kryesore islamike në Egjipt dhe Malajzi

Vlerësimi kryesore islamike në Egjipt dhe Malajzi

rrjetet ndërkombëtare të terrorizmit islamik ',' kanë shërbyer si shpjegim themost popullore për të përshkruar fenomenin e sincethe politike të Islamit 11 sulmeve shtator.

Get Adobe Flash player