RSSTë gjitha Hyrje në "Turqi" Kategori

Islami politik dhe politika e jashtme evropiane

Islami politik dhe politika e jashtme evropiane

PERSPECTIVES FROM MUSLIM DEMOCRATS OF THE MEDITERRANEAN

Partive islamike , A janë ata të demokratëve? A ka rëndësi ?

Partive islamike , A janë ata të demokratëve? A ka rëndësi ?

I shtyrë nga një ndjenjë se "islamistët po vijnë,"Gazetarët dhe krijuesit e politikave kanë qenë të angazhuar kohët e fundit në spekulime ethe mbi nëse partitë islamike të tilla si Vëllazërinë Myslimane të Egjiptit (MB) ose Hamasi Palestinës me të vërtetë besojnë në demokraci.

Counter Transformations in the Center and Periphery of Turkish Society and the Rise of the Justice and Development Party

Counter Transformations in the Center and Periphery of Turkish Society and the Rise of the Justice and Development Party

The election results on November 3, 2002, which brought the Justice and Development Party into power, shocked many, but for varying reasons. pastaj, some became more hopeful about future of their country, while others became even more doubtful and anxious, since for them the “republican regime” came under threat.

Turkey and the EU: A Survey on Turkish MPs’ EU Vision

Turkey and the EU: A Survey on Turkish MPs’ EU Vision

Even though Turkey’s dream for being a member of European Union (EU) dates back to late 1950s, it can be said that this process has gained its momentum since the governing period of Justice and Development Party, which is shortly called AK party or AKP in Turkish.

zealous democrats : ISLAMISM AND DEMOCRACY IN EGYPT, INDONESIA AND TURKEY

zealous democrats : ISLAMISM AND DEMOCRACY IN EGYPT, INDONESIA AND TURKEY

The fear of Islamists coming to power through elections has long been an obstacle to democratisation in authoritarian states of the Muslim world. Islamists have been, and continue to be, the best organised and most credible opposition movements in many of these countries.

Muslim Civil Society in Urban Public Spaces: Globalization, Discursive Shifts, and Social Movements

Muslim Civil Society in Urban Public Spaces: Globalization, Discursive Shifts, and Social Movements

Cities are processes, not products. The three Islamic elements that set in motion the processes that give rise to Islamic cities were: a distinction between the members of the Umma and the outsiders,

Success of Turkey’s AK Party must not dilute worries over Arab Islamists

Success of Turkey’s AK Party must not dilute worries over Arab Islamists

It has been unsurprising that since Abdullah Gul became president of Turkey on 27 August that much misguided analyses has been wasted on howIslamistscan pass the democracy test.

Claiming the Center: Political Islam in Transition

Claiming the Center: Political Islam in Transition

In the 1990s political Islam, what some callIslamic fundamentalism,” remains a major presence in government and in oppositional politics from North Africa to Southeast Asia. Political Islam in power and in politics has raised many issues and questions: “Is Islam antithetical to modernization?

Islami dhe Demokracia

Islami dhe Demokracia

Islam in politics has been asserted in many countries in the Muslim world through democratic elections. Islamist parties have gained varying degreesof political power in Turkey, Egjipt, Liban, and the occupied Palestinian territories, and have widespread influence in Morocco and Jordan.

The History of the Muslim Brotherhood

The History of the Muslim Brotherhood

The Political, Social and Economic Transformation of the Arab Republic of Egypt

Ngritja e "DEMOKRACIA MUSLIMAN"

Ngritja e "DEMOKRACIA MUSLIMAN”

Një spektër i bezdisshëm botën muslimane. Ky spektër të veçantë është malinje notthe dhe shumë-diskutuar frymën e ekstremizmit fundamentalist, as shpresën iluzionit të njohur si liberale Islam.

Ndajë Veil

Ndajë Veil

Tani ka kohë për të heqin dorë mbështetjen e demokracisë në botën muslimane. Por për ta bërë këtë, Shtetet e Bashkuara duhet të përqafojnë moderuar islamike.

Lëvizja islamike: Politike Liria & Demokraci

Lëvizja islamike: Politike Liria & Demokraci

Është detyrë e (Islamik) Lëvizja në fazën e ardhshme tostand ashpër kundër sundimit totalitar dhe diktatorial, despotizmit politik dhe uzurpimin e të drejtave të njerëzve.

the 500 myslimanet më me ndikim

the 500 myslimanet më me ndikim

Ky botim që ju keni në duart tuaja është i pari i asaj që ne shpresojmë se do të jetë seri anannual që ofron një dritare në Levizesit dhe edited directory e Muslimworld. Ne kemi përpjekur të nxjerrë në pah njerëzit që janë me ndikim si myslimanë, thatis, njerëz ndikimi i të cilit është nxjerrë nga praktika e tyre e Islamit apo nga factthat ata janë muslimanë

E islamistët DHE kutitë e votimit

E islamistët DHE kutitë e votimit

Rethinking MARREDHENIET MIDIS ISLAMISMS DHE POLITIKE ZGJEDHORE

TRAVELS AMONG EUROPE’S MUSLIM NEIGHBOURS

TRAVELS AMONG EUROPE’S MUSLIM NEIGHBOURS

THE QUEST FOR DEMOCRACY

Get Adobe Flash player