RSSTë gjitha Hyrje në "Lindja e Largët" Kategori

Islam and the Making of State Power

Islam and the Making of State Power

Në 1979 General Muhammad Zia ul-Haq, the military ruler of Pakistan, declared that Pakistan would become an Islamic state. Islamic values and norms would serve as the foundation of national identity, law, economy, and social relations, and would inspire all policy making.

ISLAM, DEMOKRACIA & USA:

ISLAM, DEMOKRACIA & USA:

Guximi i një bazë të përbashkët?

A Muslim Archipelago

A Muslim Archipelago

Islam and Politics in Southeast Asia

Partitë e opozitës islamiste dhe e mundshme për angazhimin e BE-

Partitë e opozitës islamiste dhe e mundshme për angazhimin e BE-

In light of the increasing importance of Islamist movements in the Muslim world and the way that radicalisation has influenced global events since the turn of the century, it is important for the EU to evaluate its policies towards actors within what can be loosely termed the ‘Islamic world’.

Dilema islamike Amerikës Zgjidhja e: Mësime nga Azia Jugore dhe Juglindore

Dilema islamike Amerikës Zgjidhja e: Mësime nga Azia Jugore dhe Juglindore

SHBA. përpjekjet për të promovuar demokracinë në Lindjen e Mesme kanë kohë që janë paralizuar nga "dilemë islamike": në teori, ne duam demokraci, por, në praktikë, frikë se partitë islamike do të jenë përfituesit kryesor të çdo hapjes politike.

NË MES TË GLOBAL DHE LOKAL

NË MES TË GLOBAL DHE LOKAL

ISLAMISM, THE MIDDLE EAST, AND INDONESIA

Islame MODERNITIES: Fethullah Gulen dhe bashkëkohor islamik

Islame MODERNITIES: Fethullah Gulen dhe bashkëkohor islamik

THE FETHULLAH GULEN GROUP: WHERE DOES IT STAND IN RELATION TO THE NURJU MOVEMENT?

Progresive islamike menduar, shoqërisë civile dhe të lëvizjes Gulen në kontekstin kombëtar

Progresive islamike menduar, shoqërisë civile dhe të lëvizjes Gulen në kontekstin kombëtar

parallels with Indonesia

Shtetet e Bashkuara dhe Egjipti

Shtetet e Bashkuara dhe Egjipti

Building the Partnership

Will Turkey Have An Islamist President?

Will Turkey Have An Islamist President?

While the campaigns have not officially begun, election season in Turkey is heating up. This spring, the Turkish parliament will select a president to replace current president Ahmet Necdet Sezer, whose seven-year term ends on May 16, 2007

Lëvizja islame dhe përdorimin e dhunës:

Lëvizja islame dhe përdorimin e dhunës:

Pavarësisht fokus të fundit akademike dhe popullore në rrjetet ndërkombëtar të dhunshme terroriste islamike,ka një shumëllojshmëri të lëvizjeve islamike. Kjo shumëllojshmëri paraqet studiues me dy puzzles.

Vlerësimi kryesore islamike në Egjipt dhe Malajzi

Vlerësimi kryesore islamike në Egjipt dhe Malajzi

rrjetet ndërkombëtare të terrorizmit islamik ',' kanë shërbyer si shpjegim themost popullore për të përshkruar fenomenin e sincethe politike të Islamit 11 sulmeve shtator.

Get Adobe Flash player