RSSTë gjitha Hyrje në "MB sirian" Kategori

Islam, Islami politik dhe Amerikë

Islam, Islami politik dhe Amerikë

"Nuk ka mundësi për të komunikuar me çdo SHBA. administratës për sa kohë që Shtetet e Bashkuara mban qëndrimin e saj të gjatë në këmbë të Islamit si një rrezik real,

ISLAM, DEMOKRACIA & USA:

ISLAM, DEMOKRACIA & USA:

Guximi i një bazë të përbashkët?

islamizmi rishqyrtohet

islamizmi rishqyrtohet

Ka një krizë politike dhe të sigurisë përreth atë që është përmendur si islamizmit, një krizë paraardhes cilit gjatë paraprijë 9/11. Ne te shkuaren 25 vjet, ka pasur emphases të ndryshme se si për të shpjeguar dhe për të luftuar islamizmin.

Kulturës islame Politike, Demokraci, dhe të Drejtat e Njeriut

Kulturës islame Politike, Demokraci, dhe të Drejtat e Njeriut

It has been argued that Islam facilitates authoritarianism, contradicts the values of Western societies, and significantly affects important political outcomes in Muslim nations. Si pasojë, scholars, commentators, and government officials frequently point to ‘‘Islamic fundamentalism’’ as the next ideological threat to liberal democracies.

Kulturës islame Politike, Demokraci, dhe të Drejtat e Njeriut

Kulturës islame Politike, Demokraci, dhe të Drejtat e Njeriut

It has been argued that Islam facilitates authoritarianism, contradicts the values of Western societies, and significantly affects important political outcomes in Muslim nations. v

Kulturës islame Politike, Demokraci, dhe të Drejtat e Njeriut

Kulturës islame Politike, Demokraci, dhe të Drejtat e Njeriut

Një studim krahasues

Partitë e opozitës islamiste dhe e mundshme për angazhimin e BE-

Partitë e opozitës islamiste dhe e mundshme për angazhimin e BE-

In light of the increasing importance of Islamist movements in the Muslim world and the way that radicalisation has influenced global events since the turn of the century, it is important for the EU to evaluate its policies towards actors within what can be loosely termed the ‘Islamic world’.

Islami politik në Lindjen e Mesme

Islami politik në Lindjen e Mesme

This report provides an introduction to selected aspects of the phenomenon commonly referred to as “political Islam”. The report gives special emphasis to the Middle East, in particular the Levantine countries, and outlines two aspects of the Islamist movement that may be considered polar opposites: democracy and political violence.

STRATEGJITË PËR Angazhimi ISLAMI POLITIK

STRATEGJITË PËR Angazhimi ISLAMI POLITIK

Political Islam is the single most active political force in the Middle East today. Its future is intimately tied to that of the region. If the United States and the European Union are committed to supporting political reform in the region.

LËVIZJET islamike dhe procesit demokratik në botën arabe: Eksplorimi i Zonat Gray

LËVIZJET islamike dhe procesit demokratik në botën arabe: Eksplorimi i Zonat Gray

During the last decade, Islamist movements have established themselves as major political players in the Middle East. Together with the governments, lëvizjet islamike, moderate as well as radical, will determine how the politics of the region unfold in the foreseeable future.

ISLAM, Islamistët, DHE PARIMI ZGJEDHOR në Lindjen e Mesme

ISLAM, Islamistët, DHE PARIMI ZGJEDHOR në Lindjen e Mesme

[Translate] James Piscatori For an idea whose time has supposedly come, ÒdemocracyÓ masks an astonishing number of unanswered questions and, in the Muslim world, has generated a remarkable amount of heat. Is it a culturally specific term, reflecting Western European experiences over several centuries? Do non-Western societies possess their own standards of participation and accountabilityÑand […]

Islami politik dhe politika e jashtme evropiane

Islami politik dhe politika e jashtme evropiane

PERSPECTIVES FROM MUSLIM DEMOCRATS OF THE MEDITERRANEAN

Partive islamike , A janë ata të demokratëve? A ka rëndësi ?

Partive islamike , A janë ata të demokratëve? A ka rëndësi ?

I shtyrë nga një ndjenjë se "islamistët po vijnë,"Gazetarët dhe krijuesit e politikave kanë qenë të angazhuar kohët e fundit në spekulime ethe mbi nëse partitë islamike të tilla si Vëllazërinë Myslimane të Egjiptit (MB) ose Hamasi Palestinës me të vërtetë besojnë në demokraci.

The Moderate Muslim Brotherhood

The Moderate Muslim Brotherhood

friend or foe?

Energizing US-Syria Relations: Leveraging Ancillary Diplomatic Vehicles

Energizing US-Syria Relations: Leveraging Ancillary Diplomatic Vehicles

The prospect for greater stability in the Middle East largely hinges on the ability to bring Syria into diplomatic and security discussions as a productive stakeholder, necessitating a thaw in the less than normal state of U.S. – Syrian relations.

Nga Lëvizja Rebel të Partive Politike

Nga Lëvizja Rebel të Partive Politike

The Case of the Islamic Resistance Movement

Get Adobe Flash player