Islamofobia dhe krimit të urrejtjes anti-myslimane

GITHENS Jonathan-kupë

MBE ROBERT Lambert

Rreziqet e islamofobisë dhe krimit të urrejtjes anti-myslimane kërcënojnë të dëmtojnë të drejtat themelore të njeriut, Aspektet themelore të qytetarisë dhe të bashkë-ekzistuese partneriteteve për muslimanët dhe jo- Myslimanët në Evropë bashkëkohore. portretizime rutinë të Islamit si një fe e urrejtjes, dhuna dhe intoleranca e natyrshme janë bërë pika kyçe për shfaqjen e nacionalist ekstremist, Politika anti-emigracionit në Evropë - pika që kërkojnë të shfrytëzojnë frikën populiste dhe të cilat kanë potencial për të çojë në pafuqisë myslimane në Evropë. Seksionet e mediave kanë krijuar një situatë ku ai shërben për të rritur pretendimet e pabazuara dhe ankthet e të tjera - të tilla që politikanët nga Austria deri në Britani, dhe Holanda në Spanjë, të ndjehen rehat në përdorimin e termave si "tsunami i emigracionit mysliman", dhe akuzojnë Islamin për të qenë një kërcënim thelbësor për një "rrugën evropiane të jetës". Ndërsa në shumë raste, Tërheqje e kësaj qasje populiste pasqyron një injorancën e besimit islam, praktikë dhe besimi, ka shumë think-tank të cilat aktualisht janë të angazhuar në promovimin përshkrimin e gabuara të Islamit dhe besimet politike myslimane përmes pabazuara dhe studime akademike pabaza, dhe një mbështetje në teknika të tilla si "junk-votimit". Para hulumtimin islamofobinë dhe krimin e urrejtjes anti-myslimane në Londër, ne kemi punuar me londinezët myslimane të kërkimit nocionin e kontestuar të asaj që është quajtur gjerësisht nga akademikë dhe politikë-bërësit si "radikalizmit të dhunshëm" (Githens-kupë, 2010, Lambert 2010). Në masë të madhe ishte se përvojë të mëparshme kërkimore që na bindi të nisë në këtë projekt të ri. Domethënë, ekziston një lidhje e rëndësishme midis dy zonave
e punës të cilat ne duhet të shpjegojë në fillim. që nga 9/11 londinezët myslimanë, jo më pak se muslimanët në qytete dhe qytete në të gjithë Evropën, shpesh janë damkosur padrejtësisht si kërcënime subversive ndaj sigurisë shtetërore dhe kohezionin social, herë karakterizuar si një kolonë të pestë (Cox dhe Marks 2006, Gove 2006, Mayer dhe Frampton 2009). Ne nuk sugjerojnë se kjo stigmatizimi nuk ka ekzistuar më parë 9/11, ende më pak nuk kemi argumentojnë se ajo sillet vetëm rreth çështjeve të sigurisë dhe kohezionit social, por ne nuk pretendojnë se reagimin ndaj 9/11 - "lufta kundër terrorizmit" - dhe shumë e retorikës që e ka rrethuar ajo ka luajtur një rol të rëndësishëm në rritjen e perceptimit publik të muslimanëve evropianë si armiq potencialë sesa partnerëve të mundshëm dhe fqinjët.

Të jetë i shoqërueshëm, pjesë!

Sipas ngritur: ArtikujMe tipareShtetet e Bashkuara & Evropë

Tags:

RSSKomente (0)

Trackback URL

Leave a Reply

Get Adobe Flash player