Islami Radikal Në Egjipt Një krahasim i dy grupeve

Nga David Zeidan

Autori krahason dy grupet kryesore egjiptian radikale islamike, Shoqëria e muslimanëve(Takfir Wal-Hijra) dhe Shoqata e Luftës (Jama'at al-Xhihad) dhe analizat e doktrinës së tyre differencesin dhe strategji. Ky studim është paraqitur në kontekstin e një shqyrtimi të gjerë të thehistory e grupeve militante islamike në Egjipt. Autori argumenton se të dy shoqërive furnishexamples e llojeve themelore të lëvizjeve radikale islamike. Veç, Jama'at al-Xhihad remainsimportant në politikë bashkëkohore egjiptian dhe në të brendshëm struggle.The se vendit grupet radikale egjiptian dublant këtu, Shoqëria e muslimanëve (Takfirwal-Hixhra) dhe Shoqata e Luftës(Jama'at al-Xhihad), mbështetën ideologjive dhe strategjive drasticallydifferent forgaining pushtet. Shoqëria e muslimanëve(Tekfir) kishte një ideologji pasiv separatiste andmessianic, vonimin activeconfrontation me shtetin për një indefinitepoint në të ardhmen kur ajo mund të arrijë shkallën acertain e fuqisë. Në krahasim,Shoqëria e Luftës (al-Xhihad) aktivist followedan, ideologji militant që committedit të menjëhershëm dhe të dhunshme againstthe RESURGENCEHistory veprim regime.ISLAMIC zbulon modele ciklike ringjallje ofIslamic në kohët e liderëve crisis.Charismatic u ngrit duke u përpjekur torenew entuziazëm dhe identitetit të muslimanëve,pastrojë besimit nga accretions dhe praktikat corruptreligious, dhe rikthimin e pristineIslam e day.Leaders e Profetit Muhamed e ringjalljen prirur për të dalë eitheras renewers të besimit të premtuar në startof çdo shekulli (mujaddids), ose si thedeliverer dërguar nga Zoti në fund të herë toestablish mbretëria e fundit të andpeace drejtësisë (Mahdi).

Të jetë i shoqërueshëm, pjesë!

Sipas ngritur: EgjiptMe tipareJemaah IslamiyahVëllazëria MuslimaneStudime & Hulumtime

Tags:

RSSKomente (0)

Trackback URL

Leave a Reply

Get Adobe Flash player