Progresive islamike menduar, shoqërisë civile dhe të lëvizjes Gulen në kontekstin kombëtar

Greg Barton

Fethullah Gulen (i lindur 1941), ose Hodjaeffendi pasi ai është i njohur affectionately nga qindra mijëra njerëz në vendlindjen e tij në Turqi dhe jashtë vendit, është një nga mendimtarët më të rëndësishme islame dhe aktivistët për të janë shfaqur në shekullin e njëzetë. Mendimi i tij optimiste dhe largpamëse, me theksin e tij në zhvillimin e vetë të dyja zemrës dhe mendjes përmes edukimit, të angazhohen në mënyrë proaktive dhe pozitive me botën moderne dhe e arritur në dialog dhe një frymë e bashkëpunimit midis komuniteteve fetare, shtresat sociale dhe kombet mund të lexohet si një riformulim bashkëkohore të mësimeve të Jalaluddin Rumi, Yunus Emre, dhe të tjera mësues sufi klasike (michel, 2005një, 2005b; Sarıtoprak, 2003; 2005një; 2005b; Unal dhe Williams, 2005). Më specifikisht, Gulen mund të shihet të mbante në ku Said Nursi (1876-1960), një intelektual i madh Anatolian Islamik, la off: mënyrë chartinga për aktivistët myslimanë në Turqi dhe më gjerë në mënyrë efektive për të kontribuar në zhvillimin e shoqërisë moderne që shmang kurthet dhe kompromiset e aktivizmit partiak-politik dhe zëvendëson Ngushtësia e islamike menduar me një kuptim të vërtetë gjithëpërfshirës dhe humanitare e rolin e fesë në botën moderne (Abu-Rabi, 1995; Markham dhe Ozdemir, 2005; Vahide, 2005, Yavuz, 2005një).

Sipas ngritur: EgjiptLindja e LargëtMe tipareStudime & HulumtimeTurqi

Tags:

About the Author:

RSSKomente (2)

Leave a Reply | Trackback URL

 1. Adnan thotë:

  Nice article, there are more articles related to Gulen Movement at the below websites.

  http://www.fethullahgulenconference.org
  http://www.guleninstitute.org
  http://www.fethullahgulenlibrary.org

 2. Ike Lazarte thotë:

  Interesting article.. Would like to see more of this.. Awesome blog btw! Subscribed

Leave a Reply