Vëllazërisë muslimane dhe Internet

studim


Ky dokument paraqet një pasqyrë të gjendjes së shoqërisë civile në Egjipt sot, dhe rritja e mediave të reja dhe të teknologjisë, tilla si Interneti, si një formë në rritje e veprimit qytetar. Pamje e përgjithshme ishte e bazuar në projektin e Shoqërisë Civile CIVICUS Indeksi, të cilat mblidhen informata dhe inputet nga një gamë të gjerë të përfaqësuesve të shoqërisë civile, qytetarëve, ekspertët e, dhe hulumtuesit mbi gjendjen e shoqërisë civile në Egjipt gjatë rrjedhës së 2004 dhe 2005; katër dimensione kritike e shoqërisë civile, domethënë, strukturën e tij, mjedis, vlerat, dhe ndikimin u theksuar. Altman Përdorimi i (1978) aksesit, pronësisë, dhe kontrolli publik, dhe Velibeyoglu's (1999) mirëdashësi, dhe lirinë e veprimit, si karakteristika të rëndësishme përcaktimin e publikut, një vlerësim të internetit, si në sferën e re është bërë publik. Më në fund, Vëllazëria Muslimane, një organizatë fundamentaliste islamike, është përdorur si një studim rasti në këtë letër, për të demonstruar epërsi të kufijve të shoqërisë civile në Egjipt për të përfshirë anëtarë të rinj dhe zonat e punës, forma të reja të pjesëmarrjes politike, dhe forma të reja të veprimit qytetar. Kjo epërsi është e qartë në rastin e Vëllazërisë muslimane funksionon si një shoqatë civile në Egjipt, dhe përdorimin e të afërmit të së internetit, që mbart potencialin për të shërbyer si një medium për veprim qytetar.

Sipas ngritur: EgjiptMe tipareLindja e MesmeVëllazëria MuslimaneStudime & Hulumtime

Tags:

About the Author:

RSSKomente (1)

Leave a Reply | Trackback URL

  1. […] Gazeta kërkimore, titled “Ndryshimi i Egjiptit Shoqëria Civile: Vëllazërisë muslimane dhe Media reja”, është në dispozicion në faqen e internetit e Ikhwan Fushëveprimi. Ikwhan Shtrirja e përshkruan veten, e saj të internetit, si […]

Leave a Reply