Mahmud Ezzat në një intervistë të plotë me Mansur Ahmed Al Jazeera's

Mahmoud Ezzat

Dr. Mahmoud Ezzat, Sekretari i Përgjithshëm i Vëllazërisë muslimane, në një intervistë gjithëpërfshirëse me Ahmed Mansour të Al Jazeera-s, konstatoi se zgjedhjet e Vëllazërisë Myslimane për Kryetar të planifikuara për t'u mbajtur në periudhën e ardhshme nga anëtarët e Byrosë Udhëzuese janë të hapura për këdo që dëshiron të paraqesë dokumentet e tij të nominimit si kandidat.

Në deklaratën e tij talk show u Hedood (Pa Kufi) e Al Jazeera-TV, Ezzat shpjegoi se dokumentet e nominimit në përgjithësi nuk duhet të përdoren për kandidatët e Vëllazërisë Myslimane, por një listë e plotë e të gjithë Këshillit Shura prej 100 anëtarësh të Vëllazërisë është paraqitur për të zgjedhur Kryetarin e Vëllazërisë dhe Byronë Udhëzuese.. Ai mohoi se Udhëzues Përgjithshëm Vëllazëria në udhëheqjen e Këshillit Shura i Përgjithshëm nuk e lejon atë të lirisë për të punuar në e tij në marrjen e vendimin e tij përfundimtar. Ai gjithashtu zbuloi se Këshilli ka autoritetin për të mbajtur përgjegjës Kryetari për çdo dështim dhe në qoftë se lind nevoja të shkarkojë atë në çdo kohë.

Ai theksoi se lëvizja është gati të bëjë sakrificën e fundit, në mënyrë që praktikë parimin e Shura (këshillim) nga radhët e, vënë në dukje se Këshilli Shura do të zgjedhë Kryetarin dhe një udhëzim të ri Byrosë në vitin e ardhshëm.

Ai komentoi mbi mbulimin e medias e asaj që ka ndodhur në prapaskenë në byronë e udhëzues, duke përmendur se komiteti i cili përbëhej prej figurave kryesore të tilla si Dr. Essam el-Erian dhe një numër të anëtarëve të Byrosë udhëzimin përgjegjës për shtypjen deklaratë javore Kryetari i kundërshtuan Z.. Mehdi Akef e dëshirojnë një gjë e vogël ndryshim të opinionit. mandatit të parë të Akef do të përfundojë në janar 13, 2010 megjithatë ai e ka njoftuar më herët; ai do të vazhdojë të marrë një vendim nëse do të qëndrojnë në detyrë për një mandat të dytë si udhëzues të përgjithshëm i grupit.

Ai vazhdoi se Akef 81-vjeçar, ka informuar anëtarët e Byrosë udhëzimin më parë se ai synon të japë dorëheqjen dhe nuk do të shërbejnë për një mandat të dytë. Anëtarët e Byrosë reagoi menjëherë duke i kërkuar atij të qëndrojë në detyrë.

Në mesazhin e tij javor, Mehdi Akef turbull referuar qëllimet e tij të mos jetë në funksionim një mandat të dytë dhe falenderuar Vëllazërisë muslimane dhe anëtarët e Byrosë udhëzimin që ndahet me atë përgjegjësi sikur ka pasur për qëllim që ajo të jetë e tij fjalimin e lamtumirës. Të dielën, Tetor 17 media pretendoi se Kryetari i Vëllazëria kishte njoftuar dorëheqjen e tij; megjithatë Kryetari në mënyrë të përsëritur ka mohuar akuzat e medias, ku ai erdhi në zyrë ditën tjetër dhe u takua me anëtarët e. Ai më vonë lëshoi një deklaratë të zbuluar të vërtetën. pretendimet e mediave mbi mungesën e gatishmërisë së Byrosë udhëzues për të caktuar Dr. Essam el-Erian janë totalisht të rreme.

Dr. Mahmud Ezzat konstatuar se lëvizja është e kënaqur që të ofrojë një mundësi për të anëtarëve të ndajnë mendimet e tyre, duke theksuar se ai është një manifestim i energjisë që përputhen me madhësinë e saj të mëdha ekzistuese dhe rolin kryesor, që tregon se kryetari i Vëllazërisë muslimane është shumë i kënaqur për ta bërë këtë.

Ai theksoi se të gjitha çështjet të kthehen në Zyrën Udhëzues për vendimin përfundimtar, ku vendimet e saj janë të detyrueshme dhe të kënaqshme për të gjitha, pa marrë parasysh dallimet sipas mendimit.

“Unë nuk e nënvlerësojnë atë që ka ndodhur apo unë thjesht do të thonë se nuk ka krizë, në të njëjtën kohë, ne nuk duhet goditje gjërat jashtë kontekstit të saj, ne jemi të vendosur të zbatojnë parimin e Shura”, ai shtoi.

Kjo ishte diskutuar më parë në takimin e mëvonshëm i Byrosë udhëzimet që Këshilli Shura i grupit ka të drejtën vetëm për të zgjedhur anëtarësimin e Byrosë udhëzimet për çdo anëtar, ai e shpjegoi. Dr. Essam vetë ranë dakord se kjo nuk ishte e përshtatshme për të emëruar një anëtar të ri në Byronë udhëzim të afërmit që nga zgjedhjet ishte afër.

Ezzat deklaruar se episodi i është paraqitur Këshillit Shura me rekomandimin e zyrës udhëzime mes arrestime të shpeshta dhe arrestimet filluar nga sigurimit të shtetit. Ne përpiqemi shumë për të përfshirë të Këshillit Shura për të zgjedhur Kryetarin e ardhshme dhe anëtarët e Zyrës Udhëzimi. Ai pritet që e tërë çështja të zgjidhet, All-llahu është i gatshëm, para janar 13.

U vendos në këtë takim nga Kryetari dhe anëtarët e Byrosë udhëzimet MB për të dërguar një letër Këshillit Shura, duke theksuar se data për këto zgjedhje nuk do të jetë më vonë se gjashtë muaj. Ishte supozuar se procedura do të kryhet përpara ose gjatë zgjedhjeve në të cilat 5 anëtarët e rinj u zgjodhën në vitin e kaluar. Ai është një vendim i Këshillit Shura dhe nuk Udhëzimi MB Byroja. Si pasojë, Këshilli Shura e grupit të përgjithshëm në fund arriti vendim unanim e mbajtjes së zgjedhjeve sa më shpejt të jetë e mundur.

Ai theksoi se Vëllazëria Muslimane, me zbatimin e Shura është e organizuar nga rregulloret e brendshme. Rregulloret të cilat janë miratuar dhe të mbrojtura nga ligjet e Këshillit Shura dhe janë subjekt i ndryshimit. Duke u zhvilluar më të fundit amendament me një prej klauzolave të saj është kohëzgjatja e mandatit të një anëtari të Zyrës udhëzimi parashikon që një anëtar nuk duhet të shërbejë më shumë se dy mandate të njëpasnjëshme.

Disa anëtarë të Zyrës udhëzimi u akuzuan për aderimin e tyre të qëndrojë në post për shumë vite; Dr. Ezzat deklaruar se arrestimet e shpeshta të cilat nuk përjashtojnë ndonjë nga të Byrosë Ekzekutive na bëri për të modifikuar një tjetër artikull në Rregulloren e brendshme që ofron një anëtare e mbajnë anëtarësinë e tij edhe në qoftë se ai u arrestua. Mungesa e punës nderuar për të mirën e vendit të tyre dhe misionit sublime na çoi që të këmbëngulë për ta ruajtur anëtarësinë. Engineer Khayrat Al-Shater do të mbetet si nënkryetar i dytë i MB dhe Dr. Mohammed Ali Bishr një anëtar i Byrosë Ekzekutive MB. Pritet Bishr do të lëshohen muajin e ardhshëm.

Dr. Mahmud Ezzat tërësisht mohoi thashethemet në lidhje me konfliktet e brendshme brenda grupit të opozitës në lidhje me udhëheqjen, duke theksuar se mekanizmat, rregulloret dhe kushtet kanë hapur rrugën për të zgjedhur krerët e lëvizjes. Ai gjithashtu vuri në dukje se situata gjeografike e Egjiptit dhe peshë të konsiderueshme morale në botën muslimane justifikon nevojën për kryetar të egjiptian MB.

“Zyra Udhëzimet është duke eksploruar tendencë e përgjithshme e 100-anëtar i Këshillit të afërmit e Shura përsa i përket emërimit të një kandidati të përshtatshëm të drejtë për të marrë përgjegjësinë si kryetar”, tha ai.

“Është tepër e vështirë të parashikohet se kush do të jetë kryetari i ardhshëm, duke vënë në dukje se 5 minuta përpara emërimit Z.. Akef si askush nuk e dinte Kryetari, votat vetëm vendosi që do të jetë kreu i ri”, tha ai.

Dr. Mahmud Ezzat atribuar Raportet e dukshme nga mediat kontradiktore mbi pretendimet e tyre ndaj vërejtje për udhëheqësit e lartë Vëllazëria në mospërputhje të njëjtë të raporteve të medias mbi krerët e lartë që ndryshojnë nga gazeta në një tjetër.

Dr. Mahmud Ezzat hedhur dritë me shifra mbi kontrollet e sigurisë që çoi në arrestimin e disa 2696 anëtarët e grupit në 2007, 3674 në 2008 dhe 5022 në 2009. Kjo ka rezultuar në pamundësinë e Këshillit Shura-së për të zhvilluar takime dhe zgjedhjet e konkursit të.

Ai gjithashtu theksoi se Vëllazëria Muslimane është shumë e prirur për ruajtjen e sigurisë kombëtare të Egjiptit dhe e’ interes në arritjen e reformave paqësore në shoqëri. “Ne jemi të vetëdijshëm se takimet e Zyrës udhëzimet janë mbikëqyrur nga të sigurisë edhe pse ne synojmë vetëm për të ushtruar demokracinë. Në të vërtetë, ne nuk duam që të provokojë armiqësi dhe armiqësi ndaj të tjerëve”.

Ai theksoi gjithashtu dallimet brenda organizatës nuk janë të motivuar nga urrejtja apo dallime personale që temperaments mirë i inkurajuar nga mësimet sublime të Islamit na nxitin për të tolerojë ndryshimin e mendimeve. Ai shtoi se historia ka provuar se lëvizja e Vëllazërisë muslimane ka hasur shumë rrethana më të vështira sesa e krizës ekzistuese.

Mediat e ka projektuar një imazh negativ të Vëllazërisë Muslimane ku ata mbështetur në hetimet SSI për informacion. Është e domosdoshme që gazetarët të marrin fakte nga burimet origjinale nëse janë që të ketë një lloj kredibiliteti. Në fakt gjyqësor ka të pavlefshme të gjitha akuzat e raportuar në hetimin e shtetit, tha ai.

Dr. Mahmud Ezzat ishte optimist se kriza e tanishme politike do të kalojë duke pohuar se ngjarjet do të provojë se Vëllazëria myslimane me të gjitha mënyrat e saj fisnik, objektivitet, dhe ushtrimin e demokracisë do të ndriçoj përmes ngjyrave me flying.

Publikuar në Ikhwanweb

Sipas ngritur: EgjiptNgjarje & LajmMe tipareVëllazëria Muslimane

Tags:

About the Author: Ikhwanscope është një sit i pavarur progresiv dhe i moderuar mysliman, duke u përqëndruar kryesisht në ideologjinë e Vëllazërisë Myslimane. Ikhwanscope ka të bëjë me të gjitha artikujt e botuar në lidhje me çdo lëvizje që ndjek shkollën e mendimit të Vëllazërisë Myslimane në të gjithë botën.

RSSKomente (0)

Trackback URL

Leave a Reply